WOLVERİN ÖZELLİKLERİ, WOLVERİNİN YAŞAMI,

0
621
KUTUP PORSUĞU
news tones for free

Wolverine ayı benzeri görünmesine rağmen orta büyüklükte bir memelidir . Wolverine’ın güçlü ve kısır olduğu ve büyüklüğüne kıyasla çok büyük bir güce sahip olduğu söyleniyor. Wolverine, Kanada , Avrupa , Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerinde ve wolverinlerin dağlık bölgelerde ve yoğun ormanlarda bulunur. Wolverines’in ayrıca yiyecek ararken ovalar ve tarım arazileri gibi daha açık alanlara girdiği bilinmektedir. Wolverine genellikle fareleri, diğer küçük memelileri , kuşları yer herz spiele kostenlos downloaden.

ve bu küçük hayvanların bol olduğu yaz aylarında yavrular . Ancak acı kış mevsimi boyunca, karlar karla kaplıyken, wolverine ren geyiği (karibu), koyun ve geyik gibi daha büyük hayvanları avlama eğilimindedir . Wolverine’in kendisinden çok daha büyük hayvanları avlayabildiği ve öldürebildiği bilinmesine rağmen,kurtlar ve ayılar gibi diğer hayvanların leşlerini temizlemeyi tercih eder . 

Wolverine, büyük kemikleri ezmek ve affetmeyen Kuzey Kutbu kışında dondurulmuş etleri yemek için büyük dişlerini ve güçlü çenelerini kullanır. Wolverine ayrıca, wolverinin avını yakalamak ve kendisini avcılardan ve diğer wolverinlerden korumak için kullandığı uzun, keskin ve güçlü pençelere sahiptir . Wolverine pençelerini tırmanma ve kazma için de kullanır. 

 Kokarca gibi , Wolverine uzak kalmak için başkalarını uyarmak için kullandığı misk denilen kuvvetli kokulu sıvıyı sahiptir. Wolverines ayrıca donma soğuk sıcaklıklarından onları korumak için kalın bir kahverengi kürke sahiptir. Wolverine büyük ayaklara sahiptir ve her karede beş keskin pençe ile yumuşak karda hareket etmesine yardımcı olur. 

Wolverines bölge kara hayvanlarıdır ve bölgelerini savunmak için diğer kurtlarla savaşırlar . Wolverines, özellikle hızlı hareket eden hayvanlar değildir (ihtiyaç duyulduğunda 30 mph’den daha fazla hızlara ulaştığı bilinmesine rağmen), bu nedenle avlarını kovalamaz veya takip etmezler . Bununla birlikte, iyi bir dağcıdır ve genellikle ağaçlarda bulunurlar; avlarını ağaçlardan veya büyük kayalardan fırlatmak için doğru ana kadar beklerler . 

Wolverines, genellikle 8-13 yaşları arasında yaşar, ancak esaret altındaki bazı wolverine bireylerinin neredeyse 20 yaşına geldiği biliniyor! 

Wolverine, avlanma ve habitat kayıpları nedeniyle wolverine sayıları azaldığından, tehdit altında olan bir tür olarak kabul edilir  mijn randstad appen.

Yorum Yapın Fikrinizi Söyleyin